Geachte collega,

Op dinsdag 12 maart 2019 organiseren de afdelingen Kaakchirurgie en Bijzondere Tandheelkunde van het Amphia Ziekenhuis een klinische avond met als thema

Groei en ontwikkeling
De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 22.00 uur en u bent vanaf 19.30 uur van harte welkom op de locatie Molengracht in Breda in het Kenniscentrum.
Gertjan Mensink en Thomas Mattousch zullen het spits afbijten met een voordracht getiteld “Autotransplantatie; indicatie en uitvoering”. Na de pauze vervolgen Marloes Verburgh en Thomas Mattousch met de lezing “Orthodontie in de praktijk”.
Programma:

19:30 uur Ontvangst met koffie / thee

20:00 uur Opening

20:05 uur “Autotransplantatie; indicatie en uitvoering” door Gertjan Mensink en Thomas Mattousch

21:05 uur Pauze

21:20 uur “Orthodontie in de praktijk” door Marloes Verburgh en Thomas Mattousch

22:00 uur Afsluiting met borrel

Locatie: Kenniscentrum Amphia ziekenhuis, locatie Molengracht 21 Breda

U kunt zich voor deze avond per e-mail aanmelden bij het secretariaat kaakchirurgie@amphia.nl.

Met vriendelijke groet,
namens de maatschap MKA West-Brabant en CBT

Gertjan Mensink voltooide zijn studie tandheelkunde in 2003 en de studie geneeskunde in 2006 in Amsterdam. Zijn opleiding tot Mond-, Kaak-. Aangezichtschirurg vond plaats in het Leids Universitair Medisch Centrum (2008). Sinds 2010 is hij werkzaam als MKA–chirurg in het Amphia ziekenhuis. Daarnaast deed hij wetenschappelijk onderzoek in de orthognatische chirurgie, waar hij begin 2015 op gepromoveerd is, met het proefschrift ‘BSSO by the splitter-separator technique- Technical aspects and predictability’.
Hij is nog steeds verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum voor wetenschappelijk onderzoek en schreef meer dan 30 publicaties in wetenschappelijke (inter)nationale tijdschriften, onder meer op het gebied van autotransplantatie. Medio 2017 behaalde hij zijn Master in de Aangezichtschirurgie in Duitsland. Zijn aandachtsgebieden zijn de chirurgische orthodontie, OSAS en (pre) implantologische chirurgie.
Thomas Mattoush  startte zijn opleiding Geneeskunde in 1986 aan de Rijks Universiteit Groningen welke in 1992 werd afgerond. Vervolgens voltooide hij zijn opleiding tandheelkunde in 1999 aan de Universiteit Amsterdam en in 2006 de specialisatie orthodontie aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. De coschappen en het artsexamen vonden plaats aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Thomas kon van 1999-2002 aan de slag als waarnemend tandarts o.a. bij Centrum voor Tandheelkunde Gorinchem en M2 tandartsen in Leiden.
Van 2011-2014 was hij werkzaam als branchedeskundige TUV Nederland. In de periode 2006-2014 was hij  orthodontist waarnemer bij o.a. Kelderman Orthodontie Zeist, De ORTHO Zaanstad, Jort Jouw Orthodontist in Utrecht en Orthodontiekliniek Zaandam. Sinds 2014 is Thomas eigenaar van de praktijk Ortho Dordt.
In 2006 behaalde Drs. Marloes Verburgh haar tandartsdiploma aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Drie maanden later startte zij met de specialisatie Orthodontie aan het ACTA. Deze vierjarige voltijd specialisatie rondde zij in 2010 af met de titel als orthodontist. In die periode heeft zij lesgegeven, onderzoek gedaan en in 2011 publiceerde zij een artikel in de European Journal of Orthodontics. Inmiddels werkt Marloes Verburgh al meer dan 8 jaar als orthodontist in Breda en is zij al bijna 4 jaar mede-praktijkeigenaar van Gooris en Verburgh Orthodontisten.
Daarnaast volgt ze al jaren vele congressen en heeft zij intercollegiaal overleg met tandartsen en kaakchirurgen in Breda en omstreken.
Marloes is lid van de NVvO (Nederlandse Vereniging van Orthodontisten), de KNMT en de EOS (European Orthodontic Society). Haar werkmethode is om de hulpvraag van de patiënt te vertalen in een behandelplan waarbij het verkrijgen van een goed functioneel gebit met een mooi, harmonieus gezichtsprofiel en een stralende glimlach centraal staat. Sinds mei 2018 is zij tevens een officieel Invisalign Provider om, naast haar vele behandelingen met vaste apparatuur, ook aan de “doorzichtige” hulpvragen van de volwassen patiënten te kunnen voldoen.